Datastrukturer+Algoritmer (Datalogi OB) og Datalogi C (NatBas):
Kort vejledning om Prolog

Manual til SICStus Prolog m.v. kan du finde her: http://www.sics.se/sicstus/.

SICStus Prolog er installeret på maskinerne i Datalogibygningen. Vi har en licens, sø RUC-studerende kan installere en version på deres hjemmemaskiner. Findes på Cd'en "Absolut Datalogi", eller kan hentes via ftp, såfremt du har brugernavn og password på: ftp://blake.ruc.dk/../Software/Absolute%20Datalogi%20Vol3/Shareware/sicstus/. Der ligger installationsfil og vejledning/licensinfo.

En par råd om fiduser

Filnavne og extensions: Prolog-kildetekster er flade tekstfiler, enten uden extension eller med extension ".pl" (uheldigvis tror mange systemer så, at der er tale om en perl-fil).

Nør du har startet Prolog-systemet og du har en fil "min_fil" (eller "min_fil.pl"), indlæser du den i Prolog ved følgende:

?- [min_fil].

Hvis dit filnavn indeholder specialtegn (andre end understreg) eller starter med stort bogstav, må det omsluttes med enkelt-anførselstegn f.eks. ?- ['Min#fil.gak'].

Du slutter kørslen med

?- halt.

Husk, at hvis du skal bruge liste-prædikater som "append" og "member" skal du i din kildefil angive

:- use_module(library(lists)).

eller, hvis du ikke har en kildefil, men blot eksperimenterer med de indbyggede prædikater, kalde "use_module(library(lists))." som en forespørgsel.

HUSK, forespørgsler slutter altid med et punktum!

Kommentar til Bratkos bog

Det som Bratko kalder "conc" hedder "append" i SICStus og alle andre steder.

Problemer med tegnsæ

SICStud Prolog er temmelig ømfindtlig hvad angåt tegnsæ. Hvis dine kildetekster benytter anden indkodning af linjeskift end det, som din installation af SICStus Prolog forventer, kan der ske underlige ting. F.eks. at det ser ud som om den læser din fil ind, men den har bare ikke gjort det alligevel.
Sidst rettet 20. november 2002, Henning Christiansen